K l i k   h i e r   v o o r   d e   o n l i n e   i n v e n t a r i s  !

 
Het Techmobielproject wil samen met het bedrijfswezen en de overheid techniek en wetenschap terug levendig maken in het basisonderwijs in Vlaanderen! Daartoe hebben we een Techmobiel ontwikkeld.

Elke Techmobiel bestaat uit 2 aluminium trolleys die elk een schat aan materialen en gereedschappen herbergt. Als je de Techmobiel in je klas binnenrijdt, staat de deur open om oeverloos te
experimenteren rond electriciteit, hernieuwbare energie, mechanica, magnetisme, houtbewerking,...  Of het nu zonnepaneeltjes zijn of een wipzaag, neodymmagneten of een waterpas, solarmotortjes of soldeerbouten, ...
Het zit er allemaal in! Voor hen die een groots project willen uitwerken: naast de Techmobielen is er ook in optie ontleenbaar materiaal: een cirkelzaag, een freesmachine, een laser, alles kan!

Je kan deze Techmobiel quasi kosteloos ontlenen. Als je een leuke of inspirerende activiteit uitwerkte rond techniek vragen we je enkel om er een klein verslagje van te maken. Dit plaatsen we dan in onze 'Zoekhoek', zo blijft de expertise niet binnen de klasmuren maar kan iedereren er mee van profiteren!

Zowel de Techmobielmodules zelf als de activiteiten blijven we voortdurend optimaliseren!
Niet vanuit een ivoren toren of vanuit de pretentie alsof wij het beter zouden weten, wel op basis van onze en van jullie ervaringen!

In 2012 startten we met een houten Techmobiel die ondertussen vervangen werd door
4 aluminium Techmobielen en om gemakkelijker aan de zeer grote vraag te kunnen voldoen, hebben we naast het uitleenpunt in Leuven nu ook een afhaalpunt in Gent!

Grasduin gerust eens doorheen onze webstek, laat je verrassen door de
technisch-getinte games of lees meer over hoe jij de Techmobiel in jouw klas krijgt. Het antwoord daarop vind je onder de rubriek 'vragen'.

En voor diegenen die wel van een uitdaging houden: hou je mailbox in de gaten want jaarlijks organiseren we een inspirerende
Techmobiel Challenge waarbij je mooie prijzen kan winnen!

De Techmobiel, technniek en wetenschap onderweg!

De Techmobiel v1 Ún v2 in beeld: