Win een uitstap voor de ganse klas naar Technopolis of
een leuke BAMBOX!
 

Steek met je klas de handen uit de mouwen en bouw een constructie met stokjes en elastiekjes! Met deze 2 materialen, een flinke portie creativiteit en een vleugje geestdrift, bouw je in een handomdraai indrukwekkende constructies. Of je nu met kleine stokjes werkt (satéstokjes) of met grotere bamboestokken, alles kan, plezier verzekerd!


 

Laat je inspireren!

Antoon Versteegde
Antoon Versteegde is de grondlegger van de bouwtechniek 'Bamboestiek'.
Foto's en meer filmpjes van zijn fenomenale bouwwerken vind je ook hier en hier op de site van de kunstenaar.
Op Bambox.org vind je veel voorbeelden, stappenplannen en lesbrieven. Zij bieden ook de Bamboxen aan waarvan je er eentje kan winnen! Hun voorbeelden helpen je zeker op weg:


Brainstorm, verzamel materiaal en ontwerp!

Na een klassikale brainstorm, kan je ontwerptekeningen maken en selecteren welke ideeën jullie ook echt gaan uitwerken en welk materiaal en welke knopen daar het meest geschikt voor zijn.
Verzamel materiaal, bouw samen een proefversie en probeer enkele variaties uit. Bespreek de verschillende mogelijkheden. Misschien krijgen jullie ook wel beweging in je constructie? Hoe pakken we dit aan? Met een katrol, een klein motortje, wind...?

 


Handen uit de mouwen!

Bouw samen jullie beste opstelling... uiteraard kan je hiervoor ook grootouders en buren inschakelen!


 

Maak een foto of een filmpje van jullie constructie!

Stuur minstens 2 foto's op: eentje van de constructie met op de achtergrond de ontwerpers en enkele foto's van het werk in detail. Dit mag ook in een filmpje.
Stuur het ons op via de post of via mail en dit voor 1 mei 2018.
Het is leuk als we ook zicht krijgen op de manier waarop jullie tot de constructie gekomen zijn. Je mag gerust ook ontwerptekeningen, teksten, enz meesturen. Je kan je bestanden ook digitaal doorsturen naar info@techmobiel.be. [Eventueel met de link naar de site waar jouw filmpje staat: You Tube, Vimeo,...]. Om grote bestanden door te sturen raden we je aan om bv 'We transfer' te gebruiken.

De jury bekijkt bij de inzendingen de globale constructie en de originaliteit. Uiteraard wordt er bij de beoordeling rekening gehouden met de leeftijd van de ontwerpers!

Opgelet:

▪ Deelname kan slechts na inschrijving via onderstaande knop.
▪ Deze wedstrijd staat open voor alle klassen van het basisonderwijs.
▪ Door deel te nemen geef je de toestemming het ingezonden filmpje of de foto's van het eindresultaat te publiceren op de website van het Techmobielproject.
▪ Ingezonden tekeningen kunnen om praktische redenen niet teruggestuurd worden. Als je de originele ontwerptekeningen en dergelijke wil houden, stuur dan gerust een kopie.
▪ De winnende klas krijgt gratis toegang tot Technopolis (maximum 25 kinderen + 2 begeleiders). Onder de andere deelnemers worden 6 BAMBOXEN verdeeld.

Door deel te nemen win je sowieso het enthousiasme van de kinderen!
 

Zin om mee te doen? Klik hier!

Vragen?
Techmobielproject Wout Vanreusel 0498/358022